Gemeenten en CBS zoeken samenwerking op gebied van statistiek en onderzoek

Gemeenten en CBS onderzoeken hoe ze meer kunnen samenwerken op het gebied van statistiek en onderzoek. Daarom organiseerden de gemeente Den Haag, de Digitale Steden Agenda (DSA) en CBS in december 2015 een bijeenkomst over data, onderzoek en beleid. De titel luidde: ‘Samen meten is nog meer weten’. Bekijk hier het inhoudelijke verslag. Het CBS heeft hierover ook een artikel geplaatst op de hun eigen website, lees dat artikel hier.

Vervolgstappen

De gemeente Den Haag biedt zich aan als sparring partner voor CBS als het gaat om onderzoekspilots die voor veel gemeenten interessant of relevant zijn. Enno Ebels, adjunct-manager Programmamanagement, Strategie & Onderzoek van de gemeente Den Haag: ‘Den Haag werkt graag mee aan initiatieven die het openbaar bestuur efficiënter en transparanter maken; heldere definities en afspraken over meten en monitoren van ontwikkelingen horen daarbij. Bedenk maar hoe lastig het is om prestaties van gemeenten te vergelijken als we niet eens weten of de definities en methoden die we gebruiken onderling vergelijkbaar zijn.’ Geert-Jan Kollenstart van DSA: ‘Binnenkort verkennen we samen de mogelijkheden voor vervolgstappen. Op basis van de bijeenkomst van december heb ik er het volste vertrouwen in dat gemeenten en CBS in 2016 goede samenwerkingspartners worden. De DSA helpt hier graag bij.’

Heb jij ideeën, suggesties of opmerkingen voor de samenwerking tussen gemeenten en het CBS, of wil je hier op de een of andere manier bij betrokken worden? Neem dan contact op met Geert-Jan Kollenstart (06-27189952).

Je kunt niet meer reageren.