Open Data Estafette Smart Cities

Smart Cities hebben de toekomst. Veel uitdagingen in onze steden zijn op te lossen met nieuwe technologie. Open data zijn hiervoor een essentiële grondstof.

  • Hoe kunnen we langer thuis blijven wonen?
  • Hoe verloopt een dagje strand zonder problemen?
  • Of hoe weten we hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in onze straat?

Dat open data heel handig zijn bij het beantwoorden van dit soort maatschappelijke vragen wordt steeds vaker bewezen. Toegang tot (realtime) open datasets helpen ons snel en veilig door het verkeer, zorg op maat te bieden en CO2 emissies te verminderen. Nieuwe (informatie)diensten helpen om ons leven prettiger te maken en onze steden slimmer. Bovendien bieden ze ondernemers nieuwe business kansen.

Op donderdag 6 november staat BINK36 in Den Haag een hele dag in het teken van open data en Smart Cities, met ook de resultaten van de eerste twee jaar Digitale Steden Agenda. Fris je kennis op over Smart Cities, verdiep je in open data en neem een stapel concrete toepassingen en goede voorbeelden mee terug naar je eigen organisatie!

Het programma biedt voor ieder wat wils, van de doorgewinterde open data expert tot de nieuweling die net met open data aan de slag gaat.

DSA organiseert de Open Data Estafette Smart Cities samen met de ministeries IenM, EZ, BZK, ECP en de gemeente Den Haag.

Praktische info

Open Data Estafette Smart Cities
Datum: donderdag 6 november 2014
Locatie: Bink 36 Den Haag
Tijd: 12.30 – 17.30 uur

De bestuurders meet-up start rond 16.15 uur en is op uitnodiging.

Programma

Bekijk het programma.

Twitter

Twitter 6 november mee met de hashtag #ODSC

De kaarten voor de Open Data Estafette Smart Cities zijn uitverkocht.

Je kunt niet meer reageren.