Maak kennis met…

In deze korte rubriek stelt de redactie steeds 5 vragen aan iemand die zich voor de DSA inzet. De geïnterviewde bedenkt vervolgens wie hij of zij graag de volgende 5 vragen zou willen stellen. Henk Martijn Schuldink bijt het spits af.

Stel jezelf even voor, wie ben je, waar kom je vandaan?

Ik ben Henk Martijn Schuldink, en ik kom uit Zwolle. Ik ben ambtelijk trekker van de Lerende Stad en bestuurlijk adviseur binnen de gemeente Deventer.

Hoe ben je bij de DSA terecht gekomen?

Ik werk in Deventer, de gemeente die de Lerende Stad trekt. Ik werd gevraagd of ik ambtelijk trekker wilde zijn en het programma van de DSA sloot erg aan op mijn visie, dus ik was wel geïnteresseerd. Ik vind dat gemeenten meer met elkaar zouden moeten samenwerken. De visie van de DSA om ook samen te werken met bijvoorbeeld marktpartijen en kennisinstituten maakt die combinatie alleen maar sterker.

Wat is volgens jou de kracht van de DSA?

De DSA wil geen dingen zelf verzinnen. We vragen mensen die er verstand van hebben en erbij betrokken zijn om de koppen bij elkaar te steken. Door de juiste partijen bij elkaar te brengen kunnen wijzelf afstand bewaren. Zo blijven we een objectieve verbinder, en dat vind ik een belangrijke kracht van de DSA.

We weten nu wat je bij de gemeente Deventer zoal doet, maar wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben een echte muziekliefhebber. Ik ga vaak naar concerten. Ik speel geen instrument. Ooit heb ik wel eens een gitaar gekocht, maar dat bleek toch moeilijker dan je op het eerste gezicht zou denken! Verder ben ik PEC Zwolle fan.

En tot slot, aan welke DSA’er zou jij 5 vragen willen stellen?

Ik hou het nog even binnen Deventer, ik zou wel eens wat meer van Holger Boswijk willen weten.

Je kunt niet meer reageren.