Keynote Singularity University door Yuri van Geest

Wat is de Singularity University? Yuri van Geest: “Het is de nieuwe universiteit van NASA, Cisco en Google in Silicon Valley. De Singularity University bestaat nu vijf jaar en houdt zich bezig met alle nieuwe opkomende exponentieel groeiende technologieën die tot radicale innovaties leiden om de wereld te verbeteren de komende tien – twintig jaar.” Een ding is zeker: alles wordt anders.

Film Keynote Yuri van Geest

Yuri van Geest hield een keynote tijdens het Digitale Agenda Congres in Eindhoven in oktober ’13. Bekijk de inspirerende film van de Keynote van Yuri van Geest over de Singularity University:

Radicale innovatie door exponentiële groei

Wat krijg je als je mobiel met biotechnologie combineert en met nanotechnologie en dat in de clowd? Alle gebieden gaan elkaar versterken. De combinatie van de technologie, daarin zit de grootste waarde; de grootste radicale innovatie.

Topprioriteit wereldwijd is exponentiële technologie. De wet van Moore waarop de Singularity University is gebaseerd houdt in dat de kwaliteit van computertechnologie elke twee jaar verdubbelt. Alles wordt informatie. Denk aan schoenen op maat of dromen uitprinten, alles in je lichaam meten via een horloge en daarop je zorg aanpassen, maar ook het schrijven van DNA wordt mogelijk. Alles wordt programmeerbaar. De wereld gaat van top down naar bottom up. Naar zelforganisatie. De trend is openheid. Van centraal gaan we naar decentraal. En technologie maakt het mogelijk.

Overvloed

Yuri verwacht dat we naar een wereld van overvloed gaan in plaats van schaarste (zie ook Tegenlicht aflevering ‘Overvloed’ op Uitzending Gemist). Een overvloed van water, voedsel, energie, gezondheidszorg, onderwijs, vrijheid, informatie, communicatie. Langzaam, dat wel.

Bekijk meer films van het Digitale Agenda Congres.

Je kunt niet meer reageren.