Rotterdam 3D

Donderdag 23 juni organiseert de gemeente Rotterdam in samenwerking met de Digitale Steden Agenda een meetup over haar inspirerende project ‘Rotterdam 3D’. Rotterdam behoort tot een selecte groep wereldsteden dat zich op deze manier met ‘3D-citymapping’ bezig houdt. Kom naar het Timmerhuis in Rotterdam en laat je inspireren!

button

 

Met en voor gebruikers ontwikkelt gemeente Rotterdam een digitaal 3D-stadsmodel. Dit model bevat diverse objecten en objectinformatie, zoals gebouwen, ondergrondse infrastructuur en straatmeubilair. Betrouwbaarheid, up-to-date informatie, eenvoudig benaderbaar en open data zijn enkele uitgangspunten bij deze ontwikkeling.

Maak kennis met de mogelijkheden

Stel je eens voor dat je met 1 druk op de knop de beschikking hebt over een volledige digitale representatie van de fysieke stad in 3D. En niet alleen dat, maar ook dat de data up-to-date, betrouwbaar en eenvoudig in te lezen is in je eigen software. Je kunt meteen beginnen met je ontwerp-werkzaamheden of je uit te voeren bezonningsanalyses. Dit zijn slechts 2 van de te bedenken toepassingen waar het 3D-stadsmodel voor ingezet kan worden. In de meetup komen er nog veel meer aan bod.

Programma

In de meetup bespreekt Jane Hermans-van Ree, programmamanager Rotterdam 3D, in deel een alles omtrent het project Rotterdam 3D. In deel twee zal zij een discussie leiden over de (on)mogelijkheden,  de afhankelijkheden en randvoorwaarden van de methode.

Inloop vanaf half 2, start programma 2 uur, einde programma 4 uur gevolgd door een borrel.

Doelgroep

Deze meetup is bedoeld voor zowel de GEO-vakspecialist alsook voor informatiemanagers. De meetup is zo opgebouwd dat er optimale inspiratie en kennisuitwisseling mogelijk is tussen en met deze twee disciplines. Wij raden daarom ook aan om in tweetallen te komen om optimaal te profiteren van deze meetup.

Mis het niet!

Laat deze kans niet liggen en kom kijken hoe het in Rotterdam gebeurt. Laat je inspireren, denk mee met Rotterdam en kom in contact met collega ambtenaren om over de mogelijkheden te spreken en te dromen.

Aanmelden kan tot en met 16 juni door een mail te sturen naar geert-jan@digitalestedenagenda.nl o.v.v. naam, functie, gemeente en eventueel de collega die je meeneemt.

Je kunt niet meer reageren.