Meetup Sensor City Assen op het TT-circuit 16 juni

De gemeente Assen en de Digitale Steden Agenda nodigen jou uit voor de meetup Sensor City Assen op donderdag 16 juni. Aan de vooravond van de TT willen we jou laten kennis maken met de Living Lab Assen.

Kom meer te weten welke rol in deze living lab is weggelegd voor sensortechnologie en big data. Leer bijvoorbeeld meer over het innovatief project E-intelligence, waarin thema’s als energie, duurzaamheid en mobiliteit samenkomen om het energieverbruik in de wijk te verminderen.

Wat kan Sensor City voor jou betekenen?

Het is goed om te weten dat Sensor City een proeftuin is waar op de werkelijke schaal van de stad nieuwe producten en diensten kunnen worden getest om vervolgens in jouw stad te kunnen worden geïmplementeerd. Assen en Sensor City bieden een glasvezelnetwerk met daaraan vaste en mobiele sensoren voor real time data meting en regeling gekoppeld. Het is een unieke testfaciliteit die al diverse sensorsysteem applicaties en noviteiten heeft opgeleverd voor nationale en internationale overheden en zakenpartners.

Ook een podium voor jou

Op deze meetup is geen ruimte voor eenrichtingsverkeer, hoewel daar op het circuit doorgaans wel de voorkeur aan wordt gegeven. De gemeente Assen en Sensor City willen ook jou een podium geven. Zoek jij een oplossing voor typisch stedelijke problemen op terreinen als geluid, leefklimaat, energie, duurzaamheid of mobiliteit? Heb je een oplossing die je getest zou willen hebben?

Laat ze ons weten! Waar mogelijk laten we ze een onderdeel zijn van het programma. Maak gebruik van de aanwezige denkkracht en wellicht hebben we dezelfde problematieken die we gezamenlijk kunnen oppakken. Stuur jouw vraagstuk uiterlijk door op 27 mei.

Lever vraagstuk hier aan

Programma

12.00 Aankomst + Lunch

13.00 Living Lab Assen

13.15 Sensor City, door Jan Reitsma

13.45 Workshopronde I: oa. Project E-intelligence

14.30 Pauze

14.45 Workshopronde II: Duurzaamheid, mobiliteit, energie

15.30 Drankje en hapje

16.00 Einde meetup

Locatie

TT-circuit Assen
Gold Club
De Haar 9, 9405 TE Assen

Aanmelden

Neem voor vragen of aanmelding contact op met Fatiha Alitou. Bedrijven zijn ook welkom.

Je kunt niet meer reageren.