Maak kennis met – neem afscheid van – onze eigen DSA-ers!

Nog een maandje en dan sluiten we onze deuren! Een mooi moment om in deze maak-kennis-met special samen met de mensen van de Digitale Steden Agenda terug te blikken en vooruit te kijken. Wat heeft de Digitale Steden Agenda hen gebracht? Hoe kijken zij op deze tijd en het programma terug? Wat zijn hun ambities en dromen voor de toekomst?

Maak kennis met:


Geert-Jan Kollenstart: innovatiemakelaar, onze GDSC-man en stuwende kracht

Marije Poel: innovatiemakelaar, strateeg, enthousiasmeerder
Anny Camperman: officemanager, duizendpoot, steun en toeverlaat
Wim Oosterveld: programmadirecteur, inspirator, hart van goud

Lidy Steenwinkel: innovatiemakelaar, bevlogen, sociaal en creatief dier
Fatiha Alitou: innovatiemakelaar, verrassende verbinder, altijd gevat

Welk DSA moment is jou het meest bijgebleven en waarom?

Geert-Jan: “Dat is het moment waarop je echt ziet waar je werkzaamheden toe hebben geleid. Het is namelijk heel leuk om een omvangrijk project als de Grote Digitale Steden Competitie te draaien en bezig te zijn met allerlei organisatorische zaken. Maar als je vervolgens in gesprek raakt met deelnemers en hoort hoe die werkzaamheden hebben bijgedragen aan de ontwikkeling binnen een gemeente vervult me dat met trots. Vaak is DSA-resultaat indirect en moeilijk te benoemen. Het goede gevoel van echt een verschil maken zal me altijd bijblijven en blijf ik koesteren. Ik zet me in mijn verdere carrière voor de volle 100% in om dat gevoel zo vaak mogelijk te herbeleven!”

Wat is er uniek aan de DSA?

Marije denkt “eigenlijk alles”. “Het mooie kantoor in Utrecht waar we helemaal zelf kunnen doen en laten. Het enorme netwerk dat de DSA heeft. De kennis die mijn collega’s hebben van het organiseren van een tof evenement of begeleiden van een proces, van bestaande initiatieven of innovaties, tot de maatschappelijke impact van digitalisering. De vrijheid om steden daar te ondersteunen op waar er energie zit (bij hen en bij mezelf!). En ik word toch wel bijna dagelijks uit mijn comfortzone gehaald of gewezen op mijn veronderstellingen of aannames. Heel leerzaam!”

Wat is bijzonder aan het werken bij de DSA?

Wim denkt dan vooral aan de mensen die hij heeft ontmoet. “Ieder met haar of zijn eigen passie, maar allen met de drive om de wereld vooruit te helpen. Ik ben er dankbaar voor dat de DSA een steun in de rug kon zijn voor de pioniers, eigenwijzen, innovatoren en andere bevlogen publieke professionals. Het potentieel waar we gezamenlijk over beschikken blijkt iedere keer weer veel groter dan waar we dagelijks gebruik van maken. De DSA heeft me de mogelijkheid geboden dat regelmatig te kunnen zien.”

“Ik vind het vernieuwend en verrassend te werken binnen dit hechte, warme team”, aldus Anny. “Vernieuwend voor mij omdat ik nooit eerder binnen overheid en gemeenten had gewerkt. Verrassend omdat er warme aandacht was voor elkaar en voor onze persoonlijke ontwikkeling. De manier waarop we intern met elkaar omgingen is minstens zo innovatief als de manier waarop we ons als organisatie naar buiten hebben geprofileerd.”

Lidy: “de authenticiteit van ons team. We hebben best verschillende achtergronden en werk- en zienswijzen. Maar wat we, vind ik, gemeen hebben is dat we uitgesproken, eigenwijs en nieuwsgierig naar de wereld om ons heen onze dingen doen. En ook mógen doen. ‘Doe waar je blij van wordt en energie van krijgt’ is het motto van Wim. Waarmee hij ons als team het vertrouwen en de vrijheid geeft om authentiek te kunnen zijn. De daardoor prettige en met veel humor gepaard gaande flow op ‘m4’ -ons kantoor op Mariaplaats 4- zal ik zeker gaan missen na 1 april!”

Wat willen de DSA-ers jullie nog meegeven?

Fatiha zou het netwerk nog wel wat willen meegeven: “Ik hoop zo dat jullie elkaar blijven opzoeken. We hebben zo hard gewerkt aan die ontmoetingen en het netwerk, soms met de nodige hobbels. Laat dat niet verloren gaan. Want het was niet altijd makkelijk, onze meerwaarde hierin werd niet altijd erkend. Gelukkig was er altijd wel iemand die energie kwam brengen of het wél zag, waardoor we mooie resultaten hebben bereikt. De groep linking pins en het betrekken van de andere partijen als het Rijk en netwerkpartners, dat vind ik echt een mooi resultaat!

Je kunt niet meer reageren.