Hackathon: Redesign NL in 48 hours

Dinsdag 25 en woensdag 26 oktober co-organiseerde DSA een hackathon op het gebied van de nieuwe Omgevingswet in het Temporary Art Centre te Eindhoven. Dit evenement viel samen met de bruisende Dutch Design Week. Hackers, kunstenaars, creatievelingen, dataspecialisten, marketeers, psychologen en anders geïnteresseerden gingen aan de slag met de challenges ‘gebiedsscan’ & ‘herbestemming boerderij in het buitengebied’.

Herbeleef de hackaton online via #RedesignNL op Twitter!

Omgevingswet

Met de Omgevingswet bundelt de overheid de regels voor ruimtelijke projecten. Zo wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten. Door deze verandering is het eveneens makkelijker om geïntegreerd te kijken naar een casus. Zo worden allerlei facetten in samenhang meegenomen en niet afzonderlijk. Dit komt de kwaliteit van de omgeving ten goede.

Korte sfeerimpressie

Een groep van 25 hackers verzamelde zich dinsdagochtend in Eindhoven. Na de pitches verdeelden de deelnemers zich over de challenges. Er waren twee teams die bezig gingen houden met de gebiedsscan en een team ging aan de slag met de boerderij in het buitengebied. De verschillende samenstellingen van de teams leidden tot verschillende aanpakken en werkwijzen. De teams werkten tot dinsdagavond laat door en begonnen woensdag alweer vroeg. Dit leidde uiteindelijk tot 3 mooie pitches van oplossingen voor de challenges.

Een uitgebreider verslag is te vinden via  http://king.instantmagazine.com/voorpagina/hackathon-omgevingswet.

And the winner is

Het winnende team ontwikkelde de Jalalaw-app. Een app waarmee met een druk op de knop alle relevante informatie over een locatie beschikbaar is. Belangrijk hierbij is dat het aangeeft wat er juist wel kan op een locatie in plaats van wat niet kan en dat het de koppeling maakt met echte participatie.

De andere twee teams ontwikkelden een marktplaats voor herbestemming (zie foto) en een app die data ophaalt over de ervaren geluidsoverschrijding.

img_6712

Aan de slag met de Omgevingswet

Voorzitter van de jury, Ineke van Hee, programmamanager van ‘Aan de slag met de Omgevingswet’, was erg tevreden over alle drie de oplossingen en gaf aan graag met alle teams in gesprek te gaan over het vervolg hiervan. Wordt vervolgd…

Je kunt niet meer reageren.