Govroam eind 2017 beschikbaar in alle Nederlandse gemeenten

VNG/KING en Stichting govroam hebben maandag 11 oktober jl.  een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om eind 2017 in alle Nederlandse gemeenten govroam beschikbaar te krijgen.

Via govroam kunnen gemeentemedewerkers direct op wifi-netwerken van andere deelnemende overheidsorganisaties, bijvoorbeeld als zij daar te gast zijn. Zonder extra inlogprocedure. Dit vergemakkelijkt regionale en landelijke samenwerking en vergroot de veiligheid van netwerken.

Govroam

Govroam maakt het mogelijk om wifi-netwerken van de overheid veilig te delen. Dit wordt gedaan via een set van afspraken die voor alle deelnemende organisaties gelijk zijn, met gelijke zeggenschap. Deze confederatieve opzet is overgenomen van eduroam uit het onderwijs, een van initiatief van SURFnet. SURFnet draagt bij aan de opzet van govroam.

Het netwerk van deelnemende overheidsorganisaties groeit snel. Zeer recent besloten de volgende gemeenten om aan te sluiten Groningen, Fryske Marren, Sudwest Fryslan en er volgen er meer.

Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur GGI

De samenwerkingsovereenkomst maakt onderdeel uit van een programma van gemeenten om samen, slimmer en efficiënter te digitaliseren, de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI). De GGI, onderdeel van de Digitale Agenda 2020, is gericht op het collectief en grootschalig realiseren van gemeentelijke ICT voorzieningen.

Met de deelname aan govroam zetten de Nederlandse gemeenten een volgende stap in veilig digitaal werken. Govroam stelt hen in staat om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden om lokale wifi-netwerken te beveiligen.

Govroam wordt ook gebruikt door andere overheidsorganisaties, zoals het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van OC&W, Rijkswaterstaat, Provincie en de Belastingdienst.

Meer informatie

https://www.kinggemeenten.nl/secties/govroam

https://www.govroam.nl/

Je kunt niet meer reageren.