Finalisten GDSC16 bekend

Na een jaar lang strijden in de Grote Digitale Steden Competitie 2016, maken we nu een eerste balans op. Allereerst is een eervolle vermelding voor Enschede, Zaanstad & Nijmegen, de nummers 3 t/m 5, op zijn plaats. Het zijn echter de twee beste steden, Rotterdam en Haarlem, die tegen elkaar gaan strijden om de titel ‘Digiproofste Stad van NL’. Prolongeert Haarlem haar titel uit 2015 of gaat uitdager Rotterdam er dit jaar met deze prijs vandoor?

GDSC16

De Grote Digitale Steden Competitie 2016 is een wedstrijd tussen de deelnemende steden van de Digitale Steden Agenda. Doel hierin is om te leren van elkaars vernieuwingskracht op verschillende thema’s als sociaal domein, dienstverlening, omgevingswet & energie. Steden verdienen punten door het aandragen van eigen praktijkvoorbeelden, door het overnemen van de voorbeelden van andere steden en aanwezigheid bij de fysieke meetups rondom die thema’s. Rotterdam verdiende op deze manier 38 punten, Haarlem veroverde 28 punten. Voor een uitgebreidere beschrijving en puntenklassement klik je hier.

Aangedragen voorbeelden

Er zijn dit jaar weer veel nieuwe voorbeelden aangedragen. Om precies te zijn, 38. Al deze voorbeelden zijn gepubliceerd op NetwerkWiki.nl en gebundeld in een mooi overzicht. Klik op de titel van het voorbeeld om door te linken naar het volledige artikel op NetwerkWiki. Bekijk bijvoorbeeld eens het voorbeeld met Bodycams in Rotterdam of de Haarlemse KCC-Kennisbank. Bij alle voorbeelden is een contactpersoon vermeld, schroom niet om hem/haar te benaderen voor meer informatie!

Wie pakt de titel?

Rotterdam & Haarlem maken nu een kort filmpje van 1,5 minuut, waarin zij laten zien waarom zij de titel ‘Digiproofste Stad van NL’ het meest verdienen. Uiterlijk 24 februari staan de filmpjes online. Daar zullen we flink wat promotie voor maken. Vanaf dan kan het publiek een maand lang stemmen. De vergaarde punten en stemmen worden dan bij elkaar gebracht. Tijdens het DSA Out&New slotevent op 24 maart wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaar mag zich vervolgens een jaar lang ‘Digiproofste Stad van NL’ noemen!

Je kunt niet meer reageren.