Deze DSA bijeenkomsten mag je niet missen!

In dit artikel lees je over een aantal van de toekomstige bijeenkomsten die de DSA (mede)organiseert. Deze maand hebben we er vier voor je geselecteerd. Een overzicht met grote verscheidenheid aan onderwerpen en inhoud, maar met eenzelfde doel; Het netwerk vooruit helpen door te informeren, interacteren en inspireren.

Bekijk voor het volledige overzicht van bijeenkomsten de agenda. Meld hier ook voor het netwerk relevante evenementen aan.

DSA Meetup Campus Party (26 mei)

Donderdag 26 mei staat er weer een nieuwe ambtelijke meetup op de planning. In samenwerking met de Gemeente Utrecht zijn we welkom op Campus Party (Jaarbeurs Utrecht). Na afloop van de meetup is er dan ook ruimte om met elkaar deze campus party te bezoeken.

De meetup staat in het teken van burgerinitiatieven, e-democracy en wisdom of the crowd en is bedoeld voor ambtenaren en andere partners uit ons netwerk. Benieuwd? Lees er dan hier meer over.

eHealth Stedenestafette Eindhoven (27 mei)

De regio Zuidoost-Brabant zal op vrijdag 27 mei 2016 het estafettestokje overnemen van Smallingerland. Hoe eHealth kan bijdragen aan ‘Positieve gezondheid’ (lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, sociaal maatschappelijk participeren en dagelijks functioneren) zal centraal staan. Het belooft een enerverende bijeenkomst te worden met een keur aan actuele voorbeelden en boeiende gesprekken over eHealth innovaties.

Locatie: Evoluon, Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA, Eindhoven
Datum: Vrijdag 27 mei 2016
Tijd: 10.30 tot 14.30 uur inclusief lunch

Meer informatie

Meetup Rotterdam 3D (23 juni)

Op donderdag 23 juni organiseert Rotterdam in samenwerking met de Digitale Steden Agenda een meetup over haar inspirerende project ‘Rotterdam 3D’. Rotterdam behoort tot een selecte groep wereldsteden dat zich met ‘3D-citymapping’ bezig houdt. We nodigen jouw stad uit om kennis te maken met het project en de eindeloze mogelijkheden ervan.

Locatie: Timmerhuis, Rodezand 3011 AN, Rotterdam
Datum: Donderdag 23 juni 2016
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur inclusief netwerkborrel

Meer informatie.

GDSC16 meetup Omgevingswet (begin juli)

In 2018 wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht, die uitgaat van minder regels en van meer betrokkenheid van burgers bij de ruimtelijke inrichting van Nederland. Om dat te realiseren, is samenwerking tussen overheid, inwoners en organisaties nodig.

In de meetup staan een aantal perspectieven en voorbeelden centraal omtrent de vraag:

“Hoe kan een gemeente (burger)participatie zo optimaal mogelijk faciliteren of bevorderen in de nieuwe Omgevingswet?”

Heb jij goede voorbeelden binnen jouw gemeente op het gebied van (burger)participatie in het kader van de Omgevingswet en wil je die een plek geven in de meetup? Laat dit dan weten bij Marije Poel. Wees er wel snel bij, want vol is vol!

Bekijk voor meer informatie en aanmelden de meetuppagina.

Je kunt niet meer reageren.