GOV-CAMP — Co-Creatielab Onze Stad

GOV-CAMP — Co-Creatielab Onze Stad

Inmiddels hebben we twee inspirerende Co-creatie lab sessies achter de rug waar veel ideeën en inspiratie uit zijn gekomen. We hebben drie groepen gevormd, die zich richten op participatie van burgers onderling, nadenken over een droomstad en analysetechnieken voor participatie. Met deze drie thema’s gaan we tijdens ons GOVcamp aan de slag!

We hebben inmiddels definitieve data gevonden voor het GOVcamp. We vragen iedereen alvast deze data in de agenda te reserveren: donderdag 17 en vrijdag 18 oktober.

Wat gaan we doen?

Gedurende twee dagen pakken we door op de energie, ideeën en opgedane kennis van de eerdere twee sessies. Ons doel is op dag 2 tot concrete producten te komen. We hebben veel uitgewisseld tijdens de eerste twee sessies, nu is het tijd voor resultaat! Denk aan het maken van simpele websites, het aan elkaar koppelen van bestaande platformen en het maken van visualisaties voor participatieprocessen.

HOE WERKT HET?
De GOVcamp wordt een leer-en maakfestijn. Op dag 1 brengen we specifieke kennis bij elkaar die we op dag 2 kunnen inzetten. De onderwerpen die tijdens de GOVcamp op de agenda komen worden door de deelnemers van het Cocreatielab aangedragen. Het team van Cocreatielab bereidt alles grondig voor, zodat er met deze input een stevig programma komt te staan, waar je later uiteraard meer over hoort!

Houd donderdag 17 en vrijdag 18 oktober dus vrij! Meer informatie volgt. De sessie vindt plaats in Tilburg. De exacte locatie volgt.

AANMELDEN
Je kunt je alvast aanmelden voor de bijeenkomst via mail.

OVER HET CO-CREATIE LAB
Simpele, vaak al bestaande digitale tools kunnen helpen om de afstand tussen beleidsvorming en bewonersprojecten te verkleinen. In het Co-creatie Lab Onze Stad werken verschillende partijen: van gemeenten tot ontwikkelaars en maatschappelijke organisaties samen om digitale tools verder in te richten om hiermee de afstand tussen de actieve burger of ondernemer en de gemeentelijke overheid te verkleinen.

Er zijn reeds twee eerdere sessies geweest waarin we kennis gemaakt hebben met wat er leeft in het veld en wat er al ligt aan tools en oplossingen. We hebben interessante sprekers mogen ontvangen en creatieve co-creatie sessies gehouden. Tijdens het Gov-camp gaan we de ideeën en energie uit de eerdere sessies omzetten naar resultaat. Voor meer informatie over het thema Onze Stad en het Co-creatielab zie de Pleio site.

Je kunt niet meer reageren.