Deze zomer zijn we halverwege de GDSC16. De tweede helft van het jaar moeten we het zonder onze samenwerkingspartner Goed Opgelost! doen. Het programma is per 1 juli helaas gestopt. Goed Opgelost! was het platform waar steden hun eigen voorbeelden konden delen en ervaringen van anderen konden overnemen.
De DSA gaat nu zonder Goed Opgelost! door met de GDSC16. Voor het gat dat nu ontstaan is, hebben we een andere oplossing gevonden; NetwerkWiki. We geven je graag een overzicht van de veranderingen en een beschrijving van de werkwijze in het vervolg van GDSC16.
NetwerkWiki
Het nieuwe platform dat wij gebruiken is NetwerkWiki. Dit platform biedt een (groeiend) overzicht in de stakeholders, programma’s, projecten, instrumenten, thema’s, kernwoorden, publicaties, onderzoeken en ontwikkelingen rondom (stedelijke) maatschappelijke opgaven in het publieke domein. De oplossingen kunnen daardoor in een rijkere context worden geplaatst. We doen ons best om de voorbeelden van GoedOpgelost! over te zetten in NetwerkWiki.
Iedereen heeft toegang tot de informatie op NetwerkWiki. Geregistreerde gebruikers kunnen zelf aanvulling doen én andere gebruikers registreren. Wil je een account? Stuur dan een mail naar competitie@digitalestedenagenda.nl met dat verzoek.
Praktijkvoorbeelden delen en overnemen
Het proces van het delen van praktijkvoorbeelden die meetellen voor GDSC16 gaat hetzelfde als voorheen. Je vult het format (link) in en stuurt dat op. Wordt dit voorbeeld gehonoreerd, dan ontvangt jouw stad het aantal verdiende punten.
Laten zien dat je een voorbeeld hebt overgenomen, kan eenvoudig door een mail te sturen. Beschrijf daarin (zo kort mogelijk) welk voorbeeld je hebt overgenomen en wat de ervaringen zijn hiermee. Dit voegen we dan toe aan het oorspronkelijke voorbeeld. Op die manier krijgt dat voorbeeld meer waarde voor andere steden.
Door gebruik van het nieuwe platform, kun je ook zelf voorbeelden toevoegen of melden dat je een voorbeeld hebt overgenomen. Plaats het voorbeeld op NetwerkWiki of voeg aan het overgenomen voorbeeld toe dat jouw stad deze oplossing heeft gebruikt.
Niet geheel onbelangrijk: voor ieder aangedragen of overgenomen voorbeeld verdient jouw stad (een) punt(en). Bekijk hier het GDSC16-puntenoverzicht.
Vervolg GDSC16
De competitie is halverwege. Aankomende meetups zijn: Omgevingswet (8 september), Dienstverlening (22 september) & Energie (10 oktober). Na deze meetups heb je nog een maand de tijd om goede voorbeelden te delen en over te nemen.
Vervolgens zal de top 3 de mogelijkheid krijgen om middels een video te beargumenteren waarom zij de winnaar van GDSC16 zijn. De prijsuitreiking zal begin 2017 plaatsvinden en dan weten we welke stad zichzelf een jaar lang de digiproofste stad van Nederland mag noemen.
Je kunt niet meer reageren.