Van goed naar excellent onderwijs. Doe mee!

Van goed naar excellent onderwijs. Doe mee!

Het kabinet en de partijen in de Stichting van het Onderwijs hebben de ambitie om de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs van ‘goed’ naar ‘excellent’ te brengen. Om deze doelstelling te ondersteunen is Stichting leerKRACHT opgericht. De stichting heeft een aanpak ontwikkeld die de kwaliteit van het onderwijs op de scholen significant kan verbeteren. Deze aanpak staat in het rapport ‘Beschrijving pilot kwaliteitsverbetering onderwijs‘.

Dit schooljaar is en wordt de aanpak uitgetest en verbeterd aan de hand van pilots op 16 scholen (vijf PO, vijf VMBO en zes Havo/VWO). De pilot blijkt nu al een succes! Daarom wil stichting leerKRACHT het komende schooljaar (2013-2014) met haar pilot opschalen van 16 scholen naar 75 (landelijk). Het schooljaar erop (2014-2015) is het de bedoeling met een factor 5 te groeien.

Scholen gezocht

Voor de eerste opschalingsfase (binnen de pilot van 75 scholen) is de DSA samen met stichting leerKRACHT op zoek naar een 15-tal scholen die gebruik maken van digitale leermiddelen en samen willen werken aan de volgende doelstellingen:

  1. Het creëren van een cultuurverandering gericht op samen leren en focus op verbetering van onderwijs (van goed naar excellent).
  2. Het leerrendement verhogen door effectieve inzet van multimediale leermiddelen.
  3. Het verkrijgen van inzicht in de effecten en succesfactoren bij de inzet van multimediale leermiddelen.
  4. Bijdragen aan de landelijke borging door standaardiseren van de aanpak op de 15 scholen.

Partijen die zich hebben aangeboden om deze scholen te ondersteunen zijn: de Groep Educatieve Uitgevers (GEU), distributeurs (VDE, Iddink) en Kennisnet.

Oproep

De DSA roept de steden op om samen met ons op zoek te gaan naar scholen die een bijdrage kunnen en willen leveren aan de pilot van stichting leerKRACHT.

Voor meer informatie of aanmelding voor dit project kunt u contact opnemen met Menno Smidts, contactpersoon Lerende Stad (06 5165 9829)

Je kunt niet meer reageren.