Op 8 maart jl. kwam het DSA-team Zorgende Stad bij elkaar. Dit is een open werkgroep, waarin gemeenten, ondernemers, instellingen, onderwijs, onderzoekers en vernieuwers met elkaar werken aan het verbeteren van de zorg in onze samenleving. Een overzicht van de gemaakte afspraken en de laatste stand van zaken:
- Project ‘Afstemmen vraag en aanbod in zorg en welzijn’.
Er is een plan van aanpak voor gemeenten opgesteld door I-spire en Vitalinnovators. In dit plan staan alle stappen opgenomen om te komen van visie tot en met implementatie. Dit plan van aanpak is een voorloper van een goede begeleide checklist, waarmee gemeenten aan de slag kunnen. Gezocht wordt naar gemeenten die mee willen doen om het plan van aanpak verder aan te scherpen.
Het credo van dit project luidt: vind niet iets nieuws uit, er is genoeg in de markt. - Koppeling diverse platforms.
NICTIZ en NOVAY komen deze maand in opdracht van de provincie Brabant met een handleiding. Op het volgende overleg wordt besproken of wij met dit rapport wat kunnen/willen. - Afstemmen informatievoorziening in breed perspectief van bv zorg, welzijn, veiligheid en ruimtelijke planvorming.
Dit is een onderwerp dat nationaal moet worden ondersteund. KING is daarvoor de aangewezen partij. Het zal daar via verschillende kanalen worden aangekaart. - eHealth toepassingen.
Dit is een onderwerp voor de spelers (patiënten, professionals en verzekeraars) in de gezondheidszorg, maar Enschede wil graag met thuismonitoring van hartfalenpatiënten als launching customer optreden. Dit als opstap naar bredere eHealth toepassingen. Enschede roept andere steden op om dit ook op te pakken. - Oproep gemeenten
Gemeenten worden gevraagd onderwerpen aan te dragen waarop ze informatie willen uitwisselen of willen samenwerken. Dit om elkaar sterker te maken en niet opnieuw het wiel uit te vinden. - Reacties worden op prijs gesteld.
Meer informatie over de Zorgende Stad of wilt u meedoen? Neem dan contact op met Hans Haveman.
Je kunt niet meer reageren.