Tijdschrift Ambtenaar 2.0

Tijdschrift Ambtenaar 2.0

Davied van Berlo, Programma ambtenaar 2.0 licht een aantal onderwerpen uit het tijdschrift toe:

  • Het internet brengt nieuwe mogelijkheden voor samenwerken. Volgens TNO zijn we zelfs op weg naar een cocratie (zie pagina 19). Deze ontwikkelingen roepen voor ons ambtenaren nieuwe vragen op. Die vragen komen in dit tijdschrift aan bod.
  • Wat de overheid 2.0 voor jouw werk betekent, dat kun je alleen zelf beantwoorden. Met dit tijdschrift hopen we echter wel een aantal handvatten te kunnen bieden. Lees bijvoorbeeld hoe Roald Lapperre, directeur bij het ministerie van EL&I, het aanpakt (pagina 7).
  • Dit tijdschrift is ook een resultaat van cocreatie. Het is tot stand gekomen door kennis en kunde uit verschillende delen van de overheid online bij elkaar te brengen. Vanuit alle bestuurslagen en diverse organisaties is gratis meegeholpen om dit tijdschrift tot stand te brengen.
  • Het staat dan ook bol van de praktijkverhalen: van Veghel tot Oostzaan en van de brandweer tot rijkswaterstaat. Het bevat handige tips, maar ook links om je verder te verdiepen. Een kwestie van ‘gewoon doen’, is de conclusie in Dordrecht (pagina 14).
  • ‘En van elkaar leren’, wil ik daaraan toevoegen. Daarvoor is ambtenaar 2.0 immers bedoeld. Dus vraag nog een aantal exemplaren aan en verspreid dit tijdschrift onder je collega’s. Word lid van ambtenaar 2.0 en deel je eigen ervaringen. Zo maken we de overheid beter. Samen.

Bekijk tijdschrift Ambtenaar 2.0

Je kunt niet meer reageren.