Rotterdam heeft de Grote Digitale Steden Competitie 2016 gewonnen. Dit is een competitie tussen de steden uit het netwerk van de Digitale Steden Agenda. In de competitie staat innovatie, digitalisering en leren van elkaar centraal. In 2016 hebben de steden Rotterdam en Haarlem de meeste punten vergaard. Het netwerk van de Digitale Steden Agenda heeft gestemd op de finalisten en Rotterdam is hierbij als winnaar uit de bus gekomen.
De WINNAAR vd Grote Digitale Steden Competitie is de gemeente Rotterdam!!!! @rotterdam gefeliciteerd Digiproofste stad v NL! #ookDSA #gdsc16 pic.twitter.com/iAGCaKkTdK
— DigitaleStedenAgenda (@digitalesteden) March 24, 2017
Goed voorbeeld
Wethouder Erik de Ridder, bestuursvoorzitter Digitale Steden Agenda: ”Rotterdam & Haarlem hebben fantastisch werk geleverd. Beide steden zijn vol energie aan de slag gegaan met digitale oplossingen om hun inwoners te helpen. Daarnaast ook nog eens zo open dat alle andere steden van hen kunnen leren. Chapeau! Laten wij allen hier een voorbeeld aan nemen.”
Elke dag een beetje beter
Gemeentesecretaris Philippe Raets nam namens Rotterdam de prijs in ontvangst. In zijn speech legde hij de nadruk op ‘elke dag de wereld een beetje beter maken’: we gaan gewoon door met innovatie. Daarnaast zette Philippe Bart Moerman, de drijvende kracht achter het Rotterdamse succes, in het zonnetje. Bart: “Er zijn zó veel innovaties, ideeën en er is zó veel energie in Rotterdam. Ik heb heel veel voldoening gehaald uit het verbinden van enthousiaste en innovatieve collega’s met elkaar, andere gemeenten en de Digitale Steden Agenda,”
@PhilippeRaets neemt prijs in ontvangst: @rotterdam Digiproofste stad van Nederland!#ookDSA pic.twitter.com/kpp09vbB0g
— Bart Moerman (@OndernemendAmbt) March 24, 2017
De Grote Digitale Steden Competitie 2016
De Grote Digitale Steden Competitie is een initiatief van de Digitale Steden Agenda. Op een speelse, laagdrempelige en vooral leuke manier stimuleren we gemeenten om praktijkvoorbeelden van verbeterde (digitale) dienstverlening, in de breedste zin des woords, te delen met elkaar. Het wiel dus niet telkens opnieuw uitvinden. Maar juist gebruik maken van kennis die elders in het land al aanwezig is. Dit in de befaamde meetups, waar je collega’s ontmoet, in gesprek raakt en veel nieuwe inzichten en inspiratie opdoet. Of online via de DSA NetwerkWiki waar innovatieve projecten en aanpakken in korte artikelen zijn beschreven. Altijd met een contactpersoon vermeld, zodat je contact met diegene kan opnemen voor meer informatie. Meer informatie over de Grote Digitale Steden Competitie vind je hier.
Blijf samenwerken
Wij zijn er van overtuigd dat gemeenten flinke stappen (extra) kunnen zetten als zij meer n samenwerken en gebruik van elkaar maken. De competitie is een van de vele middelen die daaraan kan bijdragen. Omdat de DSA stopt is er geen competitie jaargang 2017. Blijf elkaar toch vinden als gemeente en zet die volgende stap!
Je kunt niet meer reageren.