De Digitale Steden Agenda werkt samen met de TU Delft en zes steden aan het ritmeonderzoek. Het ritmeonderzoek betreft een nieuwe aanpak om sociale veiligheid in de wijk aan te pakken. Dit is een innovatieve aanpak waar voor het eerst op ritmes geïntervenieerd gaat worden.
De 'eHealth Steden Estafette' reist van stad naar stad voor kennisuitwisseling tussen steden over hoe ICT een bijdrage kan leveren aan het langer zelfredzaam zijn van (kwetsbare) bewoners.
Smart cities, een buzzword, maar misschien niet voor niets? Hoe kun je stedelijke opgaves aanpakken met behulp van de Smart Cities benadering? Welke strategieën zijn er, hoe kom je tot een visie? Welke goede voorbeelden zijn er? Hoe koppel je beleid aan praktijk en andersom? Om elkaar te inspireren en wegwijs te maken in de mogelijkheden en uitdagingen van Smart Cities, organiseren wij het DSA Smart City College.
De Grote Digitale Steden Competitie is een initiatief van de Digitale Steden Agenda en Goed Opgelost!. Op een speelse manier willen we gemeenten stimuleren om praktijkvoorbeelden van verbeterde (digitale) dienstverlening en bedrijfsvoering te delen met anderen. Meedoen aan de competitie is eenvoudig: deel je ervaring digitaal via NetwerkWiki en persoonlijk via de meetups.
Bekijk hier ook de stand!
Met het Ondernemingsdossier kunnen ondernemers slim voldoen aan wetten en regels. Daarmee besparen ondernemers en overheden tijd, geld en onnodige irritatie.
Innovatief maatwerk voor veiligheid evenementen: een toolbox met herbruikbare, betaalbare en bewezen slimme ICT-diensten.
Steden strijden om de titel 'meest digiproofe stad van Nederland' door samen te werken aan het verbeteren van hun online dienstverlening. Doe mee via competitie.tumblr.com.
In de kenniskring werken partijen samen om zelfredzaamheid op het gebied van zorg en welzijn met behulp van digitale innovaties te bevorderen.
Het 'doorbraak WOZ' project geeft burgers inzicht in de persoonlijke WOZ-waarde van hun huis, en de mogelijkheid om waardegegevens zelf aan te passen.
Een Smart Grid is een intelligent elektriciteitsnetwerk, en daarnaast een verzamelbegrip voor een nieuwe, duurzamer denkwijze.
Dankzij eHerkenning kunnen bedrijven zich digitaal identificeren aan de overheid en hierdoor gemakkelijk digitaal zaken kunnen doen op een betrouwbare en veilige manier.
Deze pilot zorgt voor betere kennisoverdracht tussen docenten onderling, en een betere leerervaring voor scholieren middels digitale leermiddelen.
Het Bewijs van Goede Dienst meet de kwaliteit van dienstverlening van de gemeente aan de ondernemer.
Een CLC is een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen, met als doel versterking en innovatie van het onderwijs in de regio.
Eduroam is een uniform ingericht draadloos netwerk dat wereldwijd wordt gebruikt om toegang te hebben tot (onderwijs)instellingen.
Het platform publiek Wi-Fi verzamelt kennis en kunde om stadscentra van publiek Wi-Fi te voorzien.
Gemeenten, platformeigenaren en maatschappelijke organisaties werken samen om de bruikbaarheid van bestaande digitale-tools te vergroten.
Landelijk ontsluiten van dynamische parkeerinformatie, zodat deze gegevens op allerlei platform gebruikt kunnen worden.
Projectomschrijving en resultaten van de e-waste race. De e-waste race is een wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) in te zamelen. Hierbij wordt slim gebruik gemaakt van een interactieve website om het voor mensen gemakkelijk te maken hun elektronisch afval online aan te bieden. Zo draagt de e-waste race bij aan bewustwording van materiaalgebruik en maakt het bovendien leuk en makkelijk om je afval in te zamelen.