Smart Grid Evolution: Gebiedsgewijze opschaling van de energietransitie

Mariënhof

Er wordt een aanzet tot de uitwerking van de NL Smart City Strategie gemaakt, gebruik makend van de inzichten die verworven zijn met het TKI project Smart Grid Evolution (SGE).

Op 25 januari heeft premier Mark Rutte de NL Smart City Strategie overhandigd gekregen. Dit was het resultaat van vier maanden intensief samenwerken met ruim 140 medewerkers van steden, bedrijven en wetenschap. De premier ontving de publicatie uit handen van Ingrid van Engelshoven, wethouder Den Haag. Hij benadrukte het belang om vanaf hier samen verder te werken aan een internationale Smart City Agenda en noemde de strategie ‘een cadeau voor Nederland’.

Op 20 januari heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het Smart Grid Evolution (SGE) rapport overhandigd gekregen. Dit is het resultaat van ruim twee jaar samenwerking tussen verschillende bedrijven, netbeheerders en universiteiten. Het project heeft inzicht gegeven in de wijze waarop verdere opschaling van smart grids vormgegeven kan worden.

Omdat deze twee resultaten in elkaars verlengde liggen wordt er op donderdagmiddag 30 maart in de Mariënhof te Amersfoort een event georganiseerd aan de hand van twee gebiedsgewijze programma’s die reeds in ontwikkeling zijn. Het betreft de gebiedsgewijze aanpak van de energietransitie van meerdere gemeenten in de regio van Hof van Twente en in de regio Rotterdam/Den Haag (MRDH).

Meer informatie of aanmelden? Klik hier.

Kaart onbeschikbaar