Meetup Datakamp

CBS headquarters

Op 29 maart presenteren de deelnemers van het Datakamp, georganiseerd door DSA, CBS, gemeente Den Haag en Centre for BOLD cities, hun resultaten in een meetup. In de meetup laten we ook zien waarom we dit datakamp hebben georganiseerd rondom het thema armoede, hoe dat heeft uitgepakt en wat een dergelijke samenwerking en manier van werken oplevert.

Wat

De deelnemers van het Datakamp presenteren de resultaten van 4 dagen samenwerken aan data rondom het thema armoede. Welke nieuwe inzichten hebben zij verkregen? Welke data heeft op welke manier meer inzicht gegeven? Wat zijn hun aanbevelingen voor onderzoek en voor beleid? Ook discussiëren we met Wethouder Baldewsingh van gemeente Den Haag en plv directeur-generaal Kroese van het CBS over de kansen, uitdagingen en toekomst van samenwerking op het gebied van data.

Voorlopig programma

  • 14.30 Inloop
  • 15.00 Introductie aanleiding datakamp en lessons learned
  • 15.30 Presentatie deelnemers datakamp resultaten
  • 16.30 Discussie met de zaal en wethouder Baldewsingh en plv directeur generaal Kroese over kansen en uitdagingen samenwerking
  • 17.00 Borrel

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor collega’s van het CBS, Centre for BOLD Cities en gemeenten. De doelgroep is: onderzoekers, beleidsmedewerkers op het thema armoede en dataspecialisten en -strategen.

Aanmelden kan via Geert-Jan.

Kaart onbeschikbaar