Projecten

eHealth Steden Estafette en Opschalingscoalitie

De 'eHealth Steden Estafette' reist van stad naar stad voor kennisuitwisseling tussen steden over hoe ICT een bijdrage kan leveren aan het langer zelfredzaam zijn van (kwetsbare) bewoners.

DSA Smart City College

Smart cities, een buzzword, maar misschien niet voor niets? Hoe kun je stedelijke opgaves aanpakken met behulp van de Smart Cities benadering? Welke strategieën zijn er, hoe kom je tot een visie? Welke goede voorbeelden zijn er? Hoe koppel je beleid aan praktijk en andersom? Om elkaar te inspireren en wegwijs te maken in de mogelijkheden en uitdagingen van Smart Cities, organiseren wij het DSA Smart City College.

Ritmeonderzoek TU Delft: aanpak sociale veiligheid

De Digitale Steden Agenda werkt samen met de TU Delft en zes steden aan het ritmeonderzoek. Het ritmeonderzoek betreft een nieuwe aanpak om sociale veiligheid in de wijk aan te pakken. Dit is een innovatieve aanpak waar voor het eerst op ritmes geïntervenieerd gaat worden.

Grote Digitale Steden Competitie 2016

De Grote Digitale Steden Competitie is een initiatief van de Digitale Steden Agenda en Goed Opgelost!. Op een speelse manier willen we gemeenten stimuleren om praktijkvoorbeelden van verbeterde (digitale) dienstverlening en bedrijfsvoering te delen met anderen. Meedoen aan de competitie is eenvoudig: deel je ervaring digitaal via NetwerkWiki en persoonlijk via de meetups. Bekijk hier ook de stand!

Ondernemingsdossier

Met het Ondernemingsdossier kunnen ondernemers slim voldoen aan wetten en regels. Daarmee besparen ondernemers en overheden tijd, geld en onnodige irritatie.

De Grote Digitale Steden Competitie

Steden strijden om de titel 'meest digiproofe stad van Nederland' door samen te werken aan het verbeteren van hun online dienstverlening. Doe mee via competitie.tumblr.com.

Doorbraak WOZ

Het 'doorbraak WOZ' project geeft burgers inzicht in de persoonlijke WOZ-waarde van hun huis, en de mogelijkheid om waardegegevens zelf aan te passen.

eHerkenning

eHerkenning

Dankzij eHerkenning kunnen bedrijven zich digitaal identificeren aan de overheid en hierdoor gemakkelijk digitaal zaken kunnen doen op een betrouwbare en veilige manier.

Pilot digitale leermiddelen

Deze pilot zorgt voor betere kennisoverdracht tussen docenten onderling, en een betere leerervaring voor scholieren middels digitale leermiddelen.

Deelnemers

AmsterdamRotterdamUtrechtEindhovenDen BoschHaarlemGoudaLeeuwardenAmersfoortTilburgSchiedamMontfoortDelftGroningenGeleenEmmenMinisterie van Binnenlandse ZakenPionirade Nederlandse TaalunieAmsterdam Smart CityBUURbookSTOWAVoorjebuurtWAAG SocietyVNO-NCWMKB NederlandInspectieraadVNGAntwoord voor Bedrijvenbrancheorganisaties van de HorecaRubber- en KunststofindustrieRecreatiesectorministerie van Economische ZakenAlkmaarBredaDen HaagHaarlemmermeerLeidenZoetermeerZwolleBornehet RijkKINGLOGIUSICTUCapgeminiDNV KEMAEcofysEemflowHogeschool UtrechtIcasusLomboXnetRijksuniversiteit GroningenStedinTaskforce Innovatie Regio UtrechtUniversiteit UtrechtUtrecht Sustainability Institutegemeente Amersfoortgemeente Utrechtprovincie UtrechtC’M’S” Derks Star BusmannMoorgenNet2GridNew Energy WorksZeenoSnappcarDoelgroep TVUpp EnergyGemeente WoerdenGemeente EnschedeGemeente AlkmaarGemeente BredaGemeente AmsterdamGemeente Den HaagGemeente Drachten | SmallingerlandGemeente RotterdamRegio Zuidoost-Brabant